En schysst pokerkväll

Poker har blivit allt mer populärt, mycket tack vare att World Series of Poker har börjat sändas i teve och strömmat över nätet. Många har tagit upp fritidssysslan och vissa proffs har till och med lyckats bli rika på sporten. När man spelar är det oftast Texas Hold’em- eller Omaha Hold’em-regler som man använder sig av, men även vardagsreglerna är roliga att spela med.

I goda vänners lag

Ska man anordna en spelkväll hemma ska man bjuda in sina så man är en handfull kompisar. För många kommer att dra ut spelomgångarna och folk tröttnat fortare än man vill på grund av all väntan och dåliga omgångar. Är man istället för få är chansen liten att potten blir hög och det är lätt att man alltid lägger sig så fort korten bara är ”halvbra”. Runt fem-sex stycken brukar vara lagom.Sedan gäller det att alla kan och kommer överens med reglerna. Även om man spelar Texas Hold’em kan man såklart modifiera reglerna så vida alla är med på det. Eller så kan man komma på ett eget kortspel. Gå igenom hur allting fungerar och se till att alla förstår så det inte blir bråk och missförstånd senare.Är man lite ringrostig kan man kolla in Kalkyleramera.ses händiga kalkylator för att bedöma vad som är en bra pokerhand och inte. Då får man en hum om när man borde satsa, lägga sig eller gå ”all in”.

Spel på egen hand

Känner man inte för att spela med andra eller helt enkelt sitter själv i hemmet och har lite tråkigt, kan man istället logga in på någon av de svenska sidorna som erbjuder pokerspel. Det blir lite mer levande än att lägga patient och det finns en chans att vinna större summor. När ett gäng polare spelar växlar alla kanske in en hundring var, vilket ger en vinst på några hundralappar om man har tur. Spelar man online har man chans att kamma hem några tusenlappar!